Zo bespaar je flink op je autoverzekering

autoverzekering afsluiten

In Nederland ben je – als auto-eigenaar – verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Een goede autoverzekering kost enkele honderden euro’s paar jaar. Dat is een hoop geld, maar het is goed om te weten dat je met een aantal handige tips een hoop geld kunt besparen. Benieuwd geworden hoe je kunt besparen op je autoverzekering? In dit artikel ga ik er dieper op in!

De juiste dekking

Een hoop mensen gaan bij het afsluiten van een autoverzekering voor een verkeerde, vaak te dure dekking. ‘Oververzekeren’ komt nogal eens voor dat en dat is in principe niet gek, want een auto is een waardevol bezit en je wilt zeker weten dat je goed verzekerd bent. Wél is het natuurlijk zonde om onnodig te veel te betalen.

Als het gaat om een passende dekking, bestaat er nog wel eens onduidelijkheid. Over het algemeen zit je bij het kiezen van de juiste dekking goed als je de volgende richtlijn volgt:

  • Voor auto’s van 0 tot 6 jaar oud: All Risk verzekering
  • Voor auto’s van 6 tot 12 jaar oud: WA-Plus verzekering
  • Voor auto’s van 12 jaar of ouder: WA verzekering

Voldoe de premie in één keer

De meeste mensen kiezen er standaard voor om de verzekeringspremie maandelijks af te dragen. Dat is niet gek, want voor veel mensen is de premie een fors bedrag. Wat niet iedereen weet, is dat verzekeraars vaak een toeslag berekenen voor het maandelijks betalen van de verzekeringspremie. Het loont dus om de premie in één keer te voldoen!

Verhoog het eigen risico

Heb je een spaarpotje achter de hand om eventuele schade zelf te betalen? Kies er dan voor om het eigen risico te verhogen. Vaak betaal je dan een aanzienlijk lagere premie. Heb je geen spaarpot je achter de hand? Neem dan geen risico. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Op zoek naar meer tips om te besparen op je autoverzekering of snel en gemakkelijk een goede en goedkope autoverzekering afsluiten? Neem dan eens een kijkje op de website van Allianz Direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *