pallet

Werken in de vervoerssector

In een opslagruimte of voor het vervoer van producten en materialen is een pallet niet meer weg te denken, in iedere branche worden ze gebruikt. Van de supermarkt tot de drogisterij, van een fabriek tot een kunsthandel. Verschillende formaten maken het extra eenvoudig om ze te gebruiken, maar ook voor het opslaan van verschillende producten komen ze goed van pas. Plastic exemplaren zijn ook beschikbaar, deze zijn uitermate geschikt voor het langdurig opslaan materialen in een vochtige ruimte.

pallet

Specifieke afmetingen

Een pallet is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, echter de europallet is de meest gebruikte in Europa. Het hout wat voor het vervaardigen van een pallet is gebruikt is geschaafd en heeft een certificaat, maar ook een keurmerk ontbreekt niet op een europallet. Ook hebben ze specifieke formaten welke zijn vastgelegd door een organisatie die de kwaliteit waarborgt. Een europallet heeft op de klossen een keurmerk staan, verdeel je de last gelijkmatig dan kan deze tot 2000 kg belast worden. Bij een onverdeelde last is dit gewicht 1500 kg. 

pallet

Prijzen en verschillen

Opvallend is dat een kunststof exemplaar duurder is in aanschaf dan een houten, in de meeste gevallen heeft dit te maken met de fabricage die een stuk arbeidsintensiever is. Werk je in een hygiënische omgeving zoals in de voedingsbranche dan worden kunstof pallets meer gebruikt dan houten exemplaren. Kunststof is vele malen eenvoudiger te reinigen, en vloeistoffen blijven niet achter op een kunststof exemplaar. Enige nadeel is dat een kunststof pallet in tegenstelling tot een houten niet te repareren is wanneer deze kapot gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *