Waarom je een e-bike zou moeten aanschaffen!

Het nemen van een e-bike kan meerdere voordelen met zich meebrengen. Zo brengt het je een stuk sneller van A naar B en kost het een stuk minder energie om er heen te gaan. Daarnaast zal het je ook sneller stimuleren om de fiets te nemen in plaats van de auto. Juist omdat je er zo snel kan komen en er, ondanks dat je toch in beweging bent, een stuk minder energie kosten. Verder is het tegenwoordig zo een algemeen begrip dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Een elektrische fiets is allang niet meer alleen voor de oudere maar kan ook zeker hip zijn en veel gebruikt door steeds jongere generaties. Lees hieronder snel verder wat je kunt verwachten bij het aanschaffen en/of bezitten van een elektrische fiets.

Zoveel soorten en breed assortiment.

Zoals al eerder genoemd, een elektrische fiets komt nu tegenwoordig in zoveel maten, kleuren en types, dat er altijd wel wat voor je bij zit. Denk hierbij aan een speciale mama fiets, heren fietsen, dames fietsen, stadsfietsen en vele meer. Het is daarom ook zeker de moeite waard om jezelf hierin te verdiepen en even op het internet rond te kijken. Door een simpele zoekopdracht zoals: “elektrische fiets heren of dames” zal je al heel ver komen. Zo zal je zien dat een dergelijke fiets precies afgestemd kan worden naar jou voorkeuren. Denk dan aan de hoogte, kleur en soort fiets. Daarnaast geeft het internet je het voordeel dat je meteen prijzen kunt vergelijken en een overzicht hebt van wat er precies te vinden is. Zo kun je verschillende soorten meteen met elkaar vergelijken en kun je ook gerichter gaan zoeken. 

Ik heb een elektrische fiets en wat nu?

Natuurlijk komt er wel iets van extra verantwoordelijkheid bij kijken wanneer je een elektrische fiets aanschaft. Zo mag je bijvoorbeeld op zo een fiets 25km/u rijden, dit is te vergelijken met een racefiets. Dit is dus best een stukje sneller dan een ‘normale’ fiets en hierdoor kan het zijn dat je reactievermogen verminderen. Op het moment dat je graag op maximale snelheid wilt gaan fietsen is het aan te raden om een helm te gaan dragen. Een andere tip die meegegeven kan worden is over hoe en wanneer je de trap ondersteuning gebruikt. Vooral wanneer je hem volledig aanzet kan dit voor ongelukkig situaties zorgen. Pas dus goed op wanneer je de motor aan zet of niet en of hij überhaupt aanstaat.