oprijplaat

Verschil tussen oprijplaat en loopbrug

Het gebruik van een oprijplaat in industriële contexten is belangrijk om de veiligheid op het werk te verbeteren, maar ook om bepaalde handelingen te versnellen die anders met meer tijd en energie zouden worden uitgevoerd. Voor het laden/lossen van goederen vereenvoudigt het gebruik van een oprijplaat het transport van een mobiel platform (vrachtwagens, bestelwagens, containers, andere voertuigen) naar een vast platform (in veel gevallen het bedrijfsmagazijn). Vooral zware producten worden dankzij de oprijplaten veel eenvoudiger, sneller en veiliger vervoerd.

Een oprijplaat is flexibel en aanpasbaar

Nadat u de laadklep – standaard of op maat – hebt gekozen en gekocht die het beste past bij de behoeften van uw bedrijf, moet u de instructies en gebruiksprocedures nauwkeurig volgen. Allereerst is het bijvoorbeeld essentieel om te controleren of er zich geen obstakels van welke aard dan ook in het glijgedeelte van de oprit bevinden. De volgende stap is om de positie van de oprit te controleren: afhankelijk van de helling kan deze een bepaald maximumgewicht verdragen.

oprijplaat

Een kenmerk van moderne oprijplaten, gemaakt van staal of aluminium, is dat ze extreem flexibel en aanpasbaar zijn. Op basis van de bedrijfsbehoeften is het namelijk mogelijk om de breedte, hoogte, afmeting en materiaal van de oprit te bepalen. Aan de zijkanten van de oprit is het ook mogelijk om handvatten, randen, haakkettingen of optionele haken toe te voegen.

Voordelen van de loopbrug

Een loopbrug is de gemakkelijkste manier om bij de voorkant van een huis of gebouw te komen. Wanneer een bezoeker arriveert, hoeft hij of zij uw oprit niet te gebruiken of door uw gras te lopen. Als u een huis of bedrijf hebt in een gebied waar het sneeuwt, is een loopbrug ook een geweldig idee: het zorgt voor een veilig pad voor uw bezoekers bij slecht weer. Bovendien is het gemakkelijker om sneeuw van een loopbrug te scheppen dan van een hele oprit.

Van veiligheid tot design, een loopbrug heeft vele voordelen. Bij een huis geeft een loopbrug bezoekers een uitnodigend gevoel. Een loopbrug maakt het voor hen gemakkelijk om bij uw voordeur (of een andere bestemming, zoals uw achtertuin) te komen, wat de aantrekkingskracht van uw eigendom verhoogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *