Veilig de weg op met de lesauto met een rijschool verzekering

  • door

Indien u een rijschool heeft en over lesauto’s beschikt is het belangrijk om een aparte rijschool autoverzekering af te sluiten. Een lesauto kan namelijk niet regulier WA verzekerd worden omdat daarbij de bestuurder aansprakelijk is voor schade aan een andermans voertuig. De leerling moet nog leren autorijden en daarom bestaat er een kans dat er schade ontstaat door fouten. Bij een rijschool autoverzekering blijft u aansprakelijk en niet de leerling en deze wordt dan ook niet als bestuurder gezien. Met een goede rijschool verzekering bent u als rijinstructeur goed gedekt.

Hoe kunt u uw lesauto verzekeren

Er zijn diverse soorten verzekeringen. Dit voor zowel de lesauto’s als de middelen binnen uw rijschool. De rijschool autoverzekering kan worden aangevraagd aan de hand van kenteken informatie waarna een offerte wordt samengesteld. Het beste is om voor een all risk te gaan omdat leerlingen niet altijd het voertuig helemaal onder controle hebben waardoor de kans groter is op schade dan dat iemand met een rijbewijs er in rijdt. Omdat de leerling geen rijbewijs heeft is de rijschool aansprakelijk, dit wordt met de all risk gelukkig goed gedekt. Naast schade dat het les voertuig aan andere toebrengt is ook schade aan het les voertuig gedekt. Oudere lesauto’s kunnen ook WA of extra casco worden verzekerd. Voor een splinternieuwe of jonge lesauto is all risk (volledig WA) het beste geschikt.

Wat wordt er vergoed en geregeld

Bij schade aan een lesauto kan bij veel verzekeraars direct vervangend vervoer komen. Het voordeel is dat u dan gewoon leerlingen kunt in blijven plannen zonder te moeten wachten op reparaties of een nieuwe lesauto. Zo houdt u uw rijschool draaiende en houdt u inkomen. Een goede aanvullende verzekering is de SVI. Voor leerlingen en ingezetenen van de auto is deze verzekering geschikt. Zo zijn oom meerijders gedekt qua medische kosten na een ongeval. De OVI is tevens voor inzittenden en leerlingen. Deze keert een bedrag uit die vooraf wordt bepaald bij ernstige ongevallen zoals overlijden of ernstige gevolgen zoals invalide worden na een ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *