Trekhaak

Trekhaak laten monteren of zelf monteren?

Ga je weleens met een caravan op vakantie of dien je zo nu en dan een aanhanger achter de auto mee te nemen? Dan kan je niet zonder een trekhaak. De trekhaak zorgt ervoor dat je meer spullen kunt vervoeren, dan wanneer je alleen met je auto op pad gaat. Een trekhaak helpt je om meer uit je auto te halen en dat is op sommige momenten onmisbaar. In deze blog kom je erachter welke soorten trekhaken er zijn en of je de trekhaak zelf kunt monteren, of dat je dit beter door een professional kunt laten doen.

Uit welke trekhaken kun je kiezen?

Je kunt een nieuwe trekhaak zowel online als bij een garage kopen. Voordat je er zomaar eentje aanschaft, is het goed om te weten dat er drie verschillende soorten trekhaken bestaan. Je kunt kiezen uit een vaste trekhaak, een wegdraaibare trekhaak en een afneembare trekhaak. Wanneer je op zoek bent naar een trekhaak voor een goede prijs, kun je het beste voor de vaste trekhaak kiezen, deze monteer je één keer en blijft vervolgens op de auto zitten tot je hem er weer afhaalt. De andere trekhaken zijn multifunctioneel en kosten dus ook meer geld.

Wanneer je een trekhaak koopt, moet je er goed op letten dat je nummerbord er niet door wordt afgeschermd. Als men je nummerplaat niet kan lezen, kun je daar een fikse boete voor krijgen.

Monteer je de trekhaak zelf of laat je dit doen?

Een trekhaak monteren is niet moeilijk. Je krijgt er vaak een duidelijke handleiding bij, waardoor je na even puzzelen je eigen trekhaak op de auto hebt gemonteerd. Ben je niet zo handig of wil je er zeker van zijn dat de trekhaak op de juiste manier bevestigd is? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de trekhaak bij een garage aan je auto te laten monteren. Dit kost wel extra geld, omdat je een professional betaald om dit voor je te regelen. Het ligt er dus echt aan of je het zelf wil proberen of dat je het monteren van de trekhaak liever uit handen geeft.

Een trekhaak wordt aan je achterbumper vastgemaakt. Om de trekhaak goed vast te zetten, dien je er bijgeleverde schroeven en bouten in te draaien. Controleer eerst of de trekhaak juist bevestigd is, voor je er iets aanhangt. Zo voorkom je eventuele schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *