Tips om met warm weer te kunnen motorrijden

  • door
Goedkope motorverzekering

Hoe houd je het vol op de motor tijdens warm weer? Motorrijden met temperaturen boven de 25 graden is flink afzien. Je wilt natuurlijk graag het vrije gevoel ervaren op de motor, dus trek je toch je stoute schoenen aan. Je gaat motorrijden met die hitte. Om die warme dag op de motor wat dragelijker te maken ga ik je in dit artikel een aantal tips geven. Nou nog hopen dat je deze tips niet in twijfel trekt of ze vergeet op de dag dat je gaat motorrijden met hete temperaturen. Vergeet ook niet een goedkope motorverzekering af te sluiten voor je op pad gaat!

Kies voor verkoelende onderkleding

Het klinkt heel tegenstrijdig. Kleding dragen onder een warm motorpak. Maar je kunt er juist je voordeel mee doen. Zo kun je verkoelende onderkleding aanschaffen. Je zult merken dat deze kleding jouw een verkoelend gevoel zal geven gedurende de dag. Verkoelende kleding reguleert de hete temperaturen beter en zorgt ervoor dat je eventuele zweet wordt opgenomen. Als je deze kleding combineert met motorkleding voorzien van ventilatieritsen dan heb je de optimale verkoeling voor je lichaam. 

Drink genoeg water

Deze tip komt misschien over op jou als een dooddoener. Maar het kan geen kwaad om nog een keer te zeggen. Je verliest tijdens het motorrijden namelijk meer vocht dan je denkt. Je moet dus meer water drinken dan tijdens je kantoordag. Het is handig om een leeg halve liter flesje van thuis mee te nemen. Dan hoef je niet naar een pompstation toe te gaan om een halve liter flesje te kopen. Dit gaat allemaal van je tijd af om motor te rijden. 

Smeer je nek in met zonnebrand

Sommige helmen en pakken bedekken niet de nek. Als dit het geval is, dan is het belangrijk om je nek geregeld in te smeren met factor 50. Het is aan te raden om je nek elke drie kwartier in te smeren met factor 50. Als je insmeert met factor 30 dan loop je eerder kan op om te verbranden. Wees dus slim en koop zonnebrand met factor 50 om in te smeren tijdens de motorrit.