Professioneel

Tesla Y nu beschikbaar in Nederland

De Tesla liefhebbers hebben er even op moeten wachten maar nu is de Tesla Y ook beschikbaar in Nederland! De nieuwe Tesla Y is een verhoogde versie van Model 3. Op dit moment wordt de Tesla Y in twee verschillende modellen geleverd in Nederland., te weten de TeslaY Long Range Dual Motor en de Tesla Y Long Range Performance.

De verschillen tussen de 2 beschikbare modellen Tesla Y

Heel erg veel verschillen zijn er eigenlijk niet te noemen. De Tesla model Y Long Range Dual Motor heeft een hoge actieradius van 425 km. De Performance versie heeft dan wellicht een iets kleinere actieradius ( 410 km) maar is een stuk sportiever en sneller. Met de performance zit je binnen 3,7 seconden op de snelheid van 100 km. De dual motor heeft daar iets meer tijd voor nodig namelijk 5,1 seconden. Beide modellen zijn op te laden binnen 20 minuten. Razend snel dus zodat u spoedig uw weg weer kunt vervolgen.

Veranderingen ten opzichte van Tesla Model 3

Een Tesla model Y heeft voor ongeveer 75% dezelfde onderdelen als de Tesla Model 3. Tesla model Y is een zogenaamde crossover en daardoor een stuk hoger dan Model 3. We praten hier over maar liefst 18 cm hoogteverschil. De wielbasis van beide modellen is vrijwel gelijk en de hoogte van de bodemplaat verschilt slechts 1,3 cm. De optimale zithoogte is verkregen doordat de stoelen van Tesla model Y op verhogers zijn geplaatst waardoor je automatisch een hogere zitpositie krijgt. Klein nadeel hiervan is wel dat er gemakkelijk spullen onder de stoelen kunnen rollen. Model Y is ook iets langer en breder dan de Tesla Model 3. Qua uiterlijk lijken zowel de Model Y als de Model 3 heel erg op elkaar. Dat is ook niet raar als er voor 75% gelijke onderdelen in de auto zijn verwerkt. Het model koplampen en handgrepen zijn exact hetzelfde gebleven en ook op het dashboard zijn geen verschillen te vinden. Een elektrische achterklep en de zogenaamde offroad modus zijn nog twee verschillen ten opzicht van Tesla Model 3. De offroad modus assistent zorgt ervoor dat de aandrijving perfect wordt verdeeld tussen de voorwielen en de achterwielen. Daarnaast levert de offroad modus meer trekkracht bij lagere snelheden.

Tesla Model Y leasen

De Tesla Model Y is in Nederland verkrijgbaar als zakelijke leaseauto. De voordelen van zakelijk leasen zullen ongetwijfeld al bekend zijn en zijn dan ook zeer populair. Bij Tesla voert veiligheid de absolute boventoon. Dat is uiteraard een zeer veilig gevoel voor de bestuurder, maar ook de auto zelf is dusdanig gebouwd dat veiligheid boven alles gaat. Rijden met welk model van Tesla dan ook biedt automobilisten een totaal nieuwe rijervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *