Shark helmen — Franse technische uitmuntendheid met flair

  • door
Shark helm

De Fransen weten de snaar behoorlijk te raken met hun Shark helmen. Het merk bestaat misschien nog niet zo lang als sommige helm fabrikanten, maar ze hebben met het merk de top in ontwerp en veiligheid wel weten te bereiken. Ze bieden met hun design een mix van sublieme kwaliteit en gedrevenheid, waarmee ze behoorlijk hun grenzen hebben weten te verleggen als het gaat om uiterlijk. Het is de fabrikant nooit te doen geweest, om stijl boven inhoud te plaatsen. De basisprincipes zijn dan ook de hoofdzaak als het gaat om het aanbieden van een veiligere en comfortabelere valhelm.

Het doel van de in 1986 opgerichte firma, is niet alleen te voldoen aan de veiligheidsnormen, maar deze ook te overtreffen. Een valhelm is het belangrijkste stuk beschermende uitrusting voor elke motorrijder. Door het combineren van verschillende helm stijlen en functionaliteit is Shark een ware leider. Het merk heeft altijd zijn grenzen weten te verleggen, van het maximaliseren van het gezichtsveld, het reduceren van windgeruis, het vergroten van de dynamiek tot het verminderen van het gewicht, met als doel de motorrijder te dienen.

Ook aan het interieur van de helmen is aandacht besteed.

De binnenkant van Shark helmen hebben veel te bieden, het merk heeft veel tijd gestoken in het ontwikkelen van comfortabele voeringen en wangkussens. De meeste modellen zijn voorzien van volledig verwijderbare en wasbare voeringen van antibacterieel materiaal. De helmen zijn “Sharktooth Ready” en zo ontworpen om hun gepatenteerde Shark Bluetooth te accepteren. Sommige rijders geven hier graag de voorkeur aan, om een goede en meer dekking te hebben op dit gebied.

Shark helm

Het merk Shark omvat een verscheidenheid aan schaaltypen, zo kunnen de helmen bestaan uit thermoplastische, composiet- en op vezel gebaseerde modellen. Misschien is het ook wel de enige fabrikant die een eigen lijn van lichtgevende helmen heeft, waardoor je kunt kiezen om als een ‘Glow in the Dark’ door te gaan. Uiteindelijk is volledige bescherming van het allergrootste belang. Bestel daarom vandaag nog je helm op: https://www.voordeelhelmen.nl.