Autoaccu

Mijn auto start niet meer

Januari. De maand waarin er stiekem al weer uitgekeken wordt naar de lente en de zomer. Maar vaak is januari een verraderlijke maand. Het koude weer ligt op de loer en het kan nog zomaar voorkomen dat moeder natuur besluit dat het tijd is voor winterse taferelen. Een veelvoorkomend probleem bij winters weer is het niet starten van de auto. Dit kan worden veroorzaakt door meerdere problemen, maar vaak ligt het aan de accu. Om er zeker van te zijn dat het jou niet overkomt, is het verstandig om een nieuwe accu te kopen! Een tip: de VMF accu! Wil jij weten waardoor jouw auto niet start? Lees dan onderstaande mogelijkheden.

Weersomstandigheden

We hebben het eigenlijk hierboven al vermeld; het weer heeft een grote invloed op jouw auto. Bij koud weer heb je een grote kans dat jouw auto moeite heeft met starten. Dit heeft bijna altijd te maken met de accu van de auto. Bij een lagere temperatuur gaat de accu slechter presteren en neemt de capaciteit af. Maar ook ouderdom speelt een rol bij de slijtage van een accu. Het is daarom belangrijk om altijd de accu te controleren en goed te onderhouden.

Startmotor

De lampjes branden wel, maar de auto start niet. De auto wordt dus wel voorzien van stroom. Dit lijkt op een defecte startmotor. De startmotor zorgt ervoor dat er zuigers gaan draaien, wat er voor zorgt dat een auto kan starten. Een startmotor vervangen is niet heel moeilijk, echter moet je wel een beetje handig zijn. Dit scheelt veel geld, aangezien je bij een garage vaak enkele honderden euro’s kwijt bent.

Brandstoffilter

Het kan voorkomen dat de auto niet start vanwege een defect brandstoffilter. Een brandstoffilter kan verstopt raken, zeker wanneer deze te oud is. De benzine wordt niet meer goed naar de motor gepompt, waardoor de auto niet goed start.

Schakel hulp in

Iedere auto kent weer zijn eigen geheimen. Het is logisch dat je niet precies weet wat je moet doen op het moment dat jouw auto niet wil starten. Er zijn meerdere manieren om geholpen te worden. Ben je aangesloten bij de ANWB? Neem dan direct contact met ze op. Zij kunnen je direct vertellen wat er aan de hand is. Maar misschien heb je wel een handige buurman of buurvrouw. Bijna iedereen kent wel een monteur. Dit scheelt in de prijs!