Kenteken opvragen

  • door
Kenteken-opvragen

Het willen weten van bepaalde kentekengegevens kan verschillende redenen hebben. Voor het kopen of verkopen van een auto of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar een auto. Soms wil je echter weten wat je eigen gegevens zijn wat betreft je eigen auto of die je vroeger hebt gehad. Ook op die momenten is een kenteken RDW check handig.

Droomauto opzoeken

Als je ooit in het bezit bent geweest van een auto en je hebt die netjes laten registreren dan kan je dit allemaal terug vinden via de rdw. Alle informatie over de voertuigen van de afgelopen negen jaar die in jouw bezit zijn geweest kun je bij een kentekencheck terugvinden. Een reden wanneer je deze gegevens nodig hebt is wanneer je je vrijwaringsbewijs kwijt bent. Uw verzekering zal dan een overzicht willen hebben waarop precies staat welke kentekens op uw naam geregistreerd hebben gestaan. Het opvragen van deze gegevens is gratis maar u hebt wel een DigiD code nodig omdat het RDW een overheidsinstantie is. Als u regelmatig online uw belastinggegevens, toeslagen en dergelijke regelt dan bent u hoogstwaarschijnlijk al in het bezit van een DigiD code zo niet dan kunt er gemakkelijk een aanvragen. Let wel op dat het aanvragen van informatie over uw huidig geregistreerde voertuigen gratis is maar als u informatie wil over de voertuigen van de afgelopen negen jaar dat daar wel kosten aan zijn verbonden. Ook het uitprinten van die informatie zal u geld gaan kosten. Zoek daarom van te voren goed uit welke informatie u precies nodig heeft om kosten te vermijden.

Kentekenregister na sterfgeval

Wanneer iemand komt te overlijden in je directe omgeving is zijn of haar auto niet een van de eerste dingen waar je aan denkt. Toch zal er een moment komen dat nabestaanden moeten beslissen wat er met een auto gebeurt.  Onderzoek eerst of de auto daadwerkelijk geregistreerd staat op naam van de overledene.  De manier waarop je  daarachter komt is door gebruik te maken van het RDW kentekenregister. Let wel op dat je niet zomaar informatie van het register kan opvragen. In het geval van een sterfgeval moet bij het RDW aangetoond worden wat de relatie is tussen de overledene en de nabestaande die de gegevens wil opvragen. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan een trouwakte. Het aanvragen van informatie kan in het geval van een sterfgeval niet online en is alleen op schriftelijke wijze mogelijk. Ook zijn er kosten verbonden aan het opvragen van informatie.