bandenstelling

Je eigen autobedrijf beginnen

Een autobedrijf. Daar kun je natuurlijk alle kanten mee op. Er zijn autobedrijven die zich focussen op verkoop, onderhoud en/of verhuur. Stel jezelf eerst de vraag of je samen wilt werken met een bestaand bedrijf of automerk of dat je liever voor jezelf begint. Als je je aansluit bij een merkdealer of merkgarage dan specialiseer je je heel erg. Een autohandelaar die niet is gekoppeld aan een merk, kan de beste auto aanbieden ongeacht het merk, maar mist specifieke merkkennis. Er zijn verschillende vragen die je beantwoord moet hebben, voordat je een eigen bedrijf kan starten. Die vragen lees je hieronder.

Heb je genoeg kennis over auto’s?

Als je een autobedrijf wilt beginnen dan zul je kennis over auto’s moeten hebben. Als je auto’s wilt verhuren dan is het belangrijk dat je kennis hebt van bepaalde modellen die je verhuurt. Als je auto’s wilt gaan verkopen is het belangrijk om te weten over de mogelijkheden van de auto. Als je auto’s wilt onderhouden dan is het vooral belangrijk om te weten hoe alles werkt. Ook moet je veel kennis hebben over auto-onderdelen zoals autobanden. Toevallig een bandenstelling nodig voor je autobanden?

Administratie autobedrijf

Het is belangrijk dat je inzichtelijk hebt wat je inkomsten en kosten zijn. Zorg dat je indien nodig een cursus volgt met betrekking tot administratie bijhouden. Zo kun je een Basiskennis Boekhouden (BKB) volgen.

Klantenkring opbouwen

Het is belangrijk om een goede klantenkring op te bouwen. Mond-tot-mondreclame is heel belangrijk hierbij. Zorg dat je gastvrij bent en kleine klusjes (5/10 minuten) eens een keer voor niets uitvoert. Maak daarnaast gebruik van folders, flyers, Facebook, Instagram of LinkedIn. Ook is het altijd leuk om een open avond te organiseren. Zorg dat je goed reclame maakt voor je autobedrijf.

Kennis over facturering

Je moet als autobedrijf een goede factuur kunnen versturen naar je klanten. De juiste dingen moeten vermeld worden op je factuur.

Kennis over repareren

Het is belangrijk om kennis te hebben over reparaties en onderdelen. Ook als je zit in de verkoopbranche, dan is het belangrijk om ook hier kennis van te hebben. Het is belangrijk om kennis te hebben over materiaal en onderhoud om kosten hierin te besparen. Op deze manier kun je goedkoper onderhoud bieden aan klanten.