straalbedrijf

Je auto opknappen en verkopen doe je zo!

Wil je misschien een handeltje beginnen in tweedehands auto’s? Inkopen, opknappen en doorverkopen. Dat zou kortgezegd kunnen zijn wat jij van plan bent! Het kan ook zijn dat je van je eigen auto af wilt, maar dat deze wel aan een opknapbeurt toe is. In deze blog worden de meest voorkomende auto-optimalisaties besproken. Wat kun je doen om je auto in waarde te verhogen? En hoe verkoop je je auto daarna zo snel mogelijk? Op deze vragen gaan we in dit artikel antwoord geven. Bekijk hier de website van een gerenommeerd straalbedrijf.

Check of de auto naar behoren werkt

Het kan zijn dat de auto niet helemaal goed werkt. Houd altijd de lampjes in de auto goed in de gaten. Als een lampje brandt is het belangrijk om te checken wat er mis is. Het kan zijn dat de versnellingsbak kapot is, de kosten kunnen dan tussen de 2000 en 7.500 euro uitvallen. Een automotor reviseren kan dagen in beslag nemen. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot 7000 euro. Een distributieriem vervangen kost ongeveer 1000 euro. Als je besluit om de koppeling te vervangen kom je al gauw uit op 1000 euro.

De auto goed schoonmaken

He is beter om een microfiber washandschoen te gebruiken in plaats van een spons. Een spons kan namelijk vuil en zand vasthouden en daardoor kunnen er krassen op de auto komen tijdens het poetsen. Het is daarnaast slim om je auto heel goed uit te zuigen, het liefst met een hoge druk stofzuiger. Maak daarnaast de auto ook vanbinnen schoon. Zorg voor schone automatten. Als men een auto koopt, dan is de eerste indruk erg belangrijk. Als je aankomt met een vieze auto dan kun je de verkoop wel vergeten. Zorg dat je dus uitgebreid de tijd neemt om de auto schoon te maken.

Auto verkopen

Als de auto schoon is en in goede staat verkeert, dan is het tijd om de auto in de verkoop te zetten. Het is goed om bepaalde zekerheden mee te verkopen met de auto. Zorg dat er een nieuwe APK bijzit en een paar reservesleutels. Geef daarnaast inzicht in de complete onderhoudshistorie.