APK

Hoe zorg je dat je auto door de APK heen komt?

Je eigen auto keuren kan natuurlijk niet. Je kan natuurlijk wel zorgen dat de basis van je auto goed is. Veel van deze basispunten kun je zelf oplossen. Als je dit zelf oplost, vergroot je de kans dat je door de APK-keuring heen komt. Welke onderdelen van je auto kun je het beste eerst zelf goed checken? Voorkom onnodige kosten bij de APK door dit artikel te lezen. Met deze tips en tricks kom je ongeschonden door de APK heen. Op zoek naar een Autobedrijf in Vianen? Klik op de link en plan een APK-keuring in.

Check je auto op rare geluiden

Als er niks mankeert aan je oren dan kun je dit punt heel gemakkelijk uitvoeren. Als je iets ongewoons hoort bij de uitlaat, check dit dan snel en laat het maken. Laat dit niet op de APK aankomen. Luister dus goed naar je auto. Als je iets hoort met remmen of schakelen wat niet goed klinkt, check het dan snel. Zo voorkom je ongelukken.

Open en dicht

Check voor de APK of je deuren, motorkap en kofferklep goed openen en sluiten. Als deze niet goed sluiten dan zou je kunnen kijken of je dit zelf kunt verhelpen. Je kunt bijvoorbeeld zelf onderdeeltjes kopen zodat de deur weer beter sluit. Het kan zijn dat de deur niet goed sluit vanwege een deuk. Zorg dan dat je de deuk laten uitdeuken.

Hou de waarschuwingslampjes in de gaten

Als de lampjes op de dashboard gaan branden dan is het belangrijk dat je daar naar luistert. Zorg dat je de reparatie laat uitvoeren en wacht niet tot de APK. Doe je dit wel, dan is het probleem wellicht verergerd en ben je onnodig veel geld kwijt.

Check je banden

Het is goed om je profieldikte te checken. Als de band niet minimaal 1,6 mm dik is dan is de kans groter dat je een keer door glijdt. Check dus eens per kwartaal de profieldikte van de band. Geef je banden ook eens in de 4 maanden wat extra lucht. Hier bespaar je brandstof mee. Als 1 band niet genoeg profiel heeft, dan kom je al niet door de APK heen.

Check je verlichting

Alle lampen dienen goed te functioneren. Check dus voorafgaand de APK de verlichting en vervang waar nodig een lampje.