Hoe kan je het best je auto onderhouden?

Het goed onderhouden van uw auto is essentieel om deze in topconditie te houden. Het kan ook helpen om uw veiligheid, de veiligheid van uw passagiers en uw medebestuurders te waarborgen.

Hieronder kan je enkele tips vinden om zelf je auto te onderhouden:

Inspecteer en onderhoud banden

Als je zelf weet wat de ideale bandenspanning is moet je deze ook hanteren. Hierdoor zal de wegligging beter zijn, slijtage aan de banden verminderen en verbruik omlaag gaan. Het controleren van uw bandenspanning omvat het vinden van de aanbevolen spanning, het controleren of dit aantal er ook in zit.

Een lekke band is een gevaar dat gevaarlijk kan zijn voor u en uw auto. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om een ​​klapband te voorkomen, waaronder het belangrijkste is om preventief je banden te vernieuwen. Als er té weinig profiel op je banden zit wordt geadviseerd om nieuwe banden te monteren.

Ververs de olie

Het regelmatig controleren en verversen van de olie van uw auto is essentieel om de motor in goede staat te houden. Controleer uw olie elke maand en vervang deze zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van de auto.

U kunt uw olie zelf verversen of naar autobedrijf zoals Autobedrijf Otto Voortman brengen. Als u ervoor kiest om het zelf te doen, leer dan de nodige stappen om de vloeistof af te tappen, het juiste oliepeil in te stellen en oude olie af te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *