Opel forum

FBTO autoverzekering

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten omdat je een nieuwe auto aanschaft, of wellicht omdat je graag een lagere maandelijkse premie wilt hebben? Dan is het belangrijk om te gaan vergelijken en vervolgens de beste autoverzekering voor jou te vinden. Een FBTO autoverzekering is bijvoorbeeld een goede keus, wanneer je voor een mooie maandelijkse premie goed verzekerd de weg op wilt gaan. Belangrijk is het ook om op de hoogte te zijn van verschillende extra verzekeringen die je kunt afsluiten bij je standaard autoverzekering. Kies jij bijvoorbeeld voor een no claim korting? 

Wat is no-claim korting?

Een no claim korting betekent geen schadeclaim en houdt in dat je voor ieder jaar dat je geen schade hebt geclaimd je extra korting krijgt op je premie. Een hoge no-claim kan je dus enorm veel geld besparen. Je kunt ook kiezen voor een no-claim beschermer. Je betaald hiervoor een klein bedrag per maand maar je kunt dan zonder dat je premie omhoog gaat ieder jaar één keer een schade laten repareren.

Een steeds hogere no claim korting

Het leuke van de no claim korting is dat deze dus werkt volgens de bonus malus ladder, en elk jaar weer hoger wordt. Des te meer jaren jij schadevrij rijdt op de weg, des een hogere korting die je zult ontvangen. Elke verzekeraar heeft wel een eigen bonus malus regeling. Doe dus altijd goed onderzoek naar wat deze regeling exact inhoudt bij je huidige verzekeraar, of bij de verzekeraar waar je naar wilt overstappen. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen de autoverzekeringen in terugval na een schadeclaim. Als je bijvoorbeeld schade rijdt met je auto maar wel een groot aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd, dan is het mogelijk om als het ware  enkel één stapje lager te gaan op de ladder. De korting zal dan lager worden, maar is het wel nog steeds mogelijk om dus een korting te krijgen voor de schadevrije jaren. Kijk goed in je polis hoe jouw nieuwe autoverzekering hiermee omgaat, dit kan per partij verschillen namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *