Elektrische scooter: Voor- en nadelen van een scooter kopen

Een eigen elektrische scooter bezitten heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld makkelijker voor je dagelijkse reis naar werk bijvoorbeeld. Vanwege het kleine formaat van een elektrische scooter kun je makkelijk in- en uit het verkeer weven. Op sommige plekken mag je rechts passeren en op het fietspad rijden. In de stad pendelen wordt op deze manier een stuk leuker, makkelijker en verkeersvrij – ook tijdens spitsuren.

Opbergruimte van een elektrische scooter

De meeste elektrische scooters hebben opbergruimte onder het zitje. Dit is vooral handig als je jouw elektrische scooter wilt gebruiken om boodschappen te doen. Of om er dingen in te bewaren. 

Goedkoop in verbruik

Met een elektrische scooter kun je meer besparen op kosten. Als je het vergelijkt met auto’s en niet-elektrische voertuigen, dan zijn elektrische scooters vele malen goedkoper. Elektriciteit om op te laten is relatief goedkoop.

Geeft minder geluidsoverlast

In tegenstelling tot scooters op benzine, gebruiken elektrische scooters een elektromotor die erg stil is. Dit zorgt niet alleen voor een meer ‘zen-achtige’ rijervaring die soms meer aanvoelt als zweven dan rijden, het vergroot ook je omgevingsbewustzijn doordat je beter kunt begrijpen wat er om je heen gebeurt.

Aan de andere kant zijn er een paar details waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische scooter boven alternatieve elektrische mobiliteit voertuigen:

Niet overal toegestaan om te rijden

Omdat elektrische scooters iets groter en sneller zijn dan andere opties, zoals een elektrische step, mogen ze doorgaans alleen rijden op niet-recreatieve fietspaden en straten. Ook kunnen ze niet op de stoep of op snelwegen rijden.

Geen fysieke inspanning voor de sportfanaten onder ons

Scooter kopen omdat je ook gezondheidsvoordelen wilt zit er dus niet echt in. Je hebt namelijk geen fysieke inspanning nodig om te reizen. In zo’n geval zou je misschien beter kunnen kiezen voor een elektrische fiets.

Het gewicht van elektrische scooters

E-scooters wegen meer dan elektrische steps en fietsen, waardoor ze moeilijker te dragen zijn om op te laden. Daarom heb je de ruimte nodig om het voertuig op de begane vloer op te laden. Of je moet een model hebben waar je de accu makkelijk kunt vervangen/verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *