Elektrisch rijden

Elektrisch autorijden

De tijd van extreme vervuiling door het rijden van een auto is gelukkig bijna passé. De elektrische auto is al een tijdje in opkomst en steeds meer organisaties stimuleren deze ontwikkeling. Het rijden in een elektrische auto heeft meerdere voordelen, zeker voor het milieu. Elektrische auto’s hebben de mogelijkheid om opgeladen te worden met uw eigen zonnepanelen of een andere (duurzame) bron. Waar de Toyota Prius in het begin het boegbeeld was van de elektrische auto, zien we nu al nieuwe futuristische modellen als de Honda E. Ben jij geïnteresseerd in elektrisch rijden? En wil jij een proefrit maken in de nieuwe Honda E? Bezoek dan Honda dealer Wesselink in Apeldoorn, Deventer en Emst. In deze blog leggen wij je uit waarom elektrisch rijden de toekomst is.

Duurzaamheid

Schoner, stiller en minder CO2-uitstoot. Je bent bewust bezig met de wereld om je heen. Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom je geïnteresseerd bent in het rijden van een elektrische auto. Een elektrische auto rijden is beter voor het milieu dan rijden op fossiele brandstoffen. Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en fijnstof, en stoten minder CO2 uit bij zowel de productie als tijdens het rijden.

Langere levensduur

Een elektrische auto bezit minder mechanische onderdelen, waardoor er minder kans is op slijtage. Daarnaast remt een elektrische auto ongeveer 80% van zijn tijd op de motor, wat als voordeel heeft dat de auto een langere levensduur heeft. Elektrische auto’s hebben daarnaast weinig onderhoud nodig in vergelijking met een traditionele personenauto.

Accu

Een ander groot voordeel is de accuduur van de elektrische auto. Momenteel rijden er al veel elektrische auto’s in Nederland met 500.000+ gereden kilometers, waarbij de accu nog steeds 90% van originele capaciteit bezit. Daarnaast wordt de accu nog steeds doorontwikkeld.

Zijn er ook nadelen?

De ontwikkeling van de elektrische auto gaat enorm snel. Dit neemt natuurlijk ook een aantal ‘nadelen’ met zich mee. Er zijn ook redenen waarom je nu niet in een elektrische auto wil rijden. Het meest bekende nadeel is wel dat het opladen van de accu erg lang duurt, maar er worden steeds meer (en snellere) oplaadpunten gebouwd.

Laat je informeren

Wil jij meer weten over het rijden in een elektrische auto? Neem dan contact op met de specialisten van Honda Wesselink. Zij kunnen je alles vertellen over de nieuwste elektrische modellen, waaronder de Honda E.