Een ex leaseauto kopen, is dat eigenlijk verstandig?

Wist je dat er een hele markt voor tweedehands auto’s bestaat die jonge en nieuwe modellen ter beschikking stelt? Wil je een auto met een jong bouwjaar en mag de auto over een aantal flitsende ingebouwde opties beschikken? Dan is het een goed idee om naar de ex leaseauto’s te gaan kijken. In deze blog lees je wat de voor- en nadelen ervan zijn en krijg je tips waar je op dient te letten als je er eentje aanschaft.

Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een ex leaseauto?

Welke voor- en nadelen zitten er aan een ex leaseauto kopen? Leaseauto’s worden vaak voor zakelijk gebruik ingezet. Het is dus vaak zo dat de auto’s de nodige kilometers hebben afgelegd, ondanks dat de auto in jaren nog jong is. Wanneer de auto veel op de snelweg is gebruikt, kan er sprake zijn van steenslag, dat is zonde voor het uiterlijk vertoon van de auto. Door intensief gebruik van de leaseauto, kan er ook vroegtijdige slijtage aan bepaalde auto onderdelen zijn ontstaan.

Aan de andere kant kun je een redelijk jonge auto voor een vriendelijke prijs kiezen, als je voor een ex leaseauto kiest. De kans is groot dat je in een nieuwer model kunt rijden, dan wanneer je echt alleen op tweedehands auto’s zou zoeken. Veel leaseauto’s zijn goed onderhouden, aangezien het vaak om bedrijfswagens gaat, of omdat ze nog binnen de garantie van de dealers vielen. Een ex leaseauto is vaak ook met alle nieuwste snufjes uitgevoerd, aangezien ze vaak door zakenmensen zijn gebruikt en zij het als hun kantoor voor onderweg dienen te gebruiken.

Handige tips wanneer je een ex leaseauto wil kopen

Waar dien je op te letten als je een ex lease auto gaat kopen? Sommige mensen denken namelijk dat het geen goede koop is. Nu je meer over de voor- en nadelen van dit soort auto’s weet, kun jij je meer verdiepen in welke soort auto je dan graag wil kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ex leaseauto kopen Mercedes? Zorg er in ieder geval voor dat je de staat van de auto goed meekrijgt. Heeft er iemand in gereden die de auto met zorg heeft behandeld? Of is de kans groot dat je in een afgetrapte auto stapt, omdat iemand bedacht had dat hij/zij er toch niet lang in zou rijden?

Vraag ook altijd of het leasecontract al afgelopen is, of dat je het op jouw eigen naam over moet laten zetten. Wanneer het leasecontract afgelopen is, koop je de auto eigenlijk als een normale tweedehands auto over. Maak ook altijd eerst een proefrit voor je tot de aanschaf van de auto overgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *