auto kopen leasen of delen

Een auto leasen, kopen of delen?

Tegenwoordig is het mogelijk om een auto te delen, te kopen, te leasen of te huren. Benieuwd naar de voordelen van deze verschillende mogelijkheden? Lees dan dit artikel goed door.

Auto delen

Tegenwoordig leven we in een hypermodern tijdperk waarin we constant veranderen. De technologie gaat de afgelopen 20/30 jaar in een stroomversnelling. De deeleconomie staat ook niet stil, tegenwoordig delen we meer dan ooit. Het is ook mogelijk om je auto te delen met anderen. Je stelt je auto beschikbaar voor anderen. Hier ontvang je geld voor. Op deze manier wordt er efficiënt met je auto omgegaan. Wanneer jij je auto niet gebruikt, verdien je toch geld aan je auto. Het is natuurlijk een win-win situatie aangezien de persoon die jouw auto gebruikt geen auto hoeft aan te schaffen. Check de website van Vecore: de mobiliteitsvernieuwer voor onder andere mobiliteitsplatformen en verhuurders.

Auto kopen

Tegenwoordig kun je op het internet surfen en zoeken naar jouw droomauto. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe auto, oldtimers, tweedehandsauto’s, kleine auto’s, luxe auto’s, sportauto’s, youngtimers of bedrijfswagens, op het internet kun je alles vinden. Koop echter nooit via het internet. Het is belangrijk om de auto eerst te bekijken en een proefrit te maken. Als het een om een nieuwe auto gaat, is dit misschien niet nodig. Toch vinden veel mensen het fijn om de auto die ze kopen eerst gezien te hebben bij de dealer.

Auto leasen

Met private leasen rijd je voor een vast bedrijf in een nieuwe auto. Je hebt duidelijk inzicht in de autokosten, je hoeft je daarnaast niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen en je hebt geen spaargeld nodig. Leasen heeft ook enkele nadelen. Contractbreuk is niet goedkoop. Als je het niet belangrijk vind om nieuw te rijden, dan kun je het beste een occasion rijden tot aan het einde van zijn Latijn. Een leaseauto is duur als je de auto weinig gebruikt. Ook bij een maximale no-claim korting is een leaseauto duur. Bij een leasemaatschappij dat het keurmerk Private lease draagt, heeft schade geen invloed op de leaseprijs.