Duurzaam

De voordelen van een elektrische bakfiets

Bakfietsen zijn een stuk ouder dan men denkt. Al meer dan honderd jaar geleden reden er varianten van de bakfiets door ons land. Vaak werden ze gebruikt om goederen te vervoeren. Nu zien we bakfietsen veel in gebruik bij jonge gezinnen. Met name de elektrische bakfiets is hartstikke populair.

De voordelen van een elektrische bakfiets:

  • je kunt de kinderen er snel en goedkoop mee naar school brengen
  • je kunt er spullen in vervoeren
  • je vervuilt het milieu niet omdat je elektrisch fietst 
  • je bent veel minder geld kwijt dan aan je auto
blauwe kleur

Opladen

Een elektrische bakfiets hoeft alleen maar af en toe opgeladen te worden. Je moet dus een fiets met een sterke accu hebben en een plek om de fiets op te laden. Dat is wel een ander verhaal met een auto. Daar moet benzine of diesel in. Bovendien moet je veel geld betalen voor een auto, ook als deze stilstaat. Een bakfiets kost je bij stilstand helemaal niets.

regentent

Regen en wind

Met slecht weer heeft niemand zin om op de fiets te stappen. Bovendien willen we niet dat onze kinderen voorin de bakfiets helemaal natregenen. Daarom kun je nu ook een kap kopen voor je bakfiets. Die kap in combinatie met je elektrische motor maken je bakfiets bijna net zo comfortabel als een autorit. Weet je zeker dat je een elektrische bakfiets wil? Denk dan ook gelijk na over wat soort frame en welke kleur je wil.