shortlease

De voor- en nadelen van shortlease

Twijfel je of shortlease geschikt is voor jou? In deze blog zetten wij de grootste voor- en nadelen op een rij.

1. Het is flexibel

Het grootste voordeel dat shortlease met zich meebrengt is de flexibiliteit. Je kan al shortleasen vanaf een maand tot maximaal twee jaar. Bovendien heb je vaak de mogelijkheid om hem op ieder gewenst moment in te leveren. Heb je een contract voor 8 maand, maar heb je de auto na drie maand al niet meer nodig? Of loopt je project een maand uit? Dan is dit vaak geen enkel probleem.

2. Geen investering nodig

Het aanschaffen van een auto is niet goedkoop. Wanneer je dat vermogen niet hebt, biedt shortlease de ideale uitkomst. Geen totaalbedrag in één keer betalen, maar gewoon iedere maand hetzelfde maandbedrag. En dat terwijl je dus op ieder gewenst moment een nieuwe auto kunt uitzoeken.

3. Overzichtelijke kosten

Het is natuurlijk fijn om precies te weten waar je aan toe bent qua kosten. Met een auto in eigen bezit is dit niet altijd het geval. Gaat er onverhoopt iets kapot? Dan moet je dit zelf betalen. Met shortlease heb je hier geen last van. Het maandbedrag blijft immers voor de looptijd van het contract gelijk.

4. Goed verzekerd

Zelf kies je wellicht niet voor de meest uitgebreide verzekering, maar een leasemaatschappij wel. Een shortlease auto is altijd allrisk verzekerd waardoor je geen risico loopt op schadekosten. Bovendien hoef je zelf geen tijd en moeite te steken in het vinden van een goede verzekering en dergelijke. Uiteraard zijn er ook nadelen. Echter vallen deze in dit geval praktisch in het niets vergeleken bij de voordelen die het met zich meebrengt. .

1. Duurder dan gewoon leasen

Er wordt gezegd dat shortlease duurder is dan regulier leasen. Dat klopt. Echter scheelt dit niet veel. De maandelijkse kosten voor shortlease liggen vaak net iets hoger dan een contract voor een andere leasevorm met een lange looptijd.

Wil je meer weten over shortlease of ben je snel op zoek naar een shortlease auto? Neem dan gauw een kijkje bij Blankert Shortlease!