De beste motorkleding voor jou

  • door
motorkleding kopen
Of je nu motorkleding wil kopen omdat je je huidige motorkleding wil vervangen of omdat je net begint met motorrijden. Er zijn belangrijke items die je sowieso nodig hebt, zoals een helm, en daarnaast erg aangeraden zijn, zoals een motorpak. Je kunt het zo uitgebreid en eigen maken als je zelf wil. Je kunt motorkleding kopen in een winkel die gespecialiseerd is in motorkleding, motoronderdelen en/of motoraccessoires. Niet alleen in een fysieke winkel is dit te verkrijgen, maar online kun je ook motorkleding kopen.

Verplichte motorkleding

Vaak denkt men dat je als motorrijder helemaal ingepakt en beschermd moet zijn. Echter is slechts een helm officieel verplicht tijdens het motorrijden. Wanneer je geen helm draagt tijdens het motorrijden loop je een groot risico. Het is gevaarlijk tijdens een val en je kunt ook nog eens een boete krijgen van zo’n € 140,-. Natuurlijk is het niet verstandig om alleen een helm te dragen. Als motorrijder wil je natuurlijk dat het motorrijden zo aangenaam en veilig mogelijk gebeurd. Een kleine investering in een goed motorpak, handschoenen en motorschoenen is het helemaal waard. Vooral als je kwalitatief goede kleding koopt, zal het lang mee gaan en een hele slimme keuze zijn.

Wat voor motorkleding is er?

Motorkleding is een breed begrip. Er zijn veel accessoires en soorten kleding beschikbaar voor de motorrijder. De meest ideale uitrusting is een helm, motorjas, motorbroek, handschoenen, motorschoenen, een nekwarmer en onderkleding. Op die manier kun je veilig met de motor de weg op. Er zijn ook verschillende soorten merken motorkleding met allen hun eigen kwaliteit. Denk aan merken als Rev’it, Yamaha en Daytona.

Waar let je op?

Het kopen van motorkleding kan nieuw of tweedehands, via het internet of in een fysieke winkel. Wanneer je tweedehands motorkleding koopt, is het goed om te weten waar je op moet letten. Kijk altijd of de helm of motorkleding nog in staat is om je goed te beschermen en bijvoorbeeld de binnenvoering van een motorjas nog goed is. Daarnaast is de juiste pasvorm natuurlijk ook vanzelfsprekend. Het is altijd fijn om betaalbaar kleding voor de motor te scoren, maar het moet ook comfortabel en goed zitten.