Caravan wasstraat: hoe werkt dit?

  • door

Vind je het ook altijd zoveel werk om je caravan zelf helemaal schoon te maken? Gelukkig hoef je dit niet per se zelf te doen: je kunt je caravan ook naar een caravan wasstraat brengen! Hoe werkt dit nu precies en wat wordt er dan precies schoongemaakt? In dit artikel kun je hier meer informatie over vinden.

Caravan wasstraat vs. auto wasstraat

Een caravan wasstraat werkt ongeveer hetzelfde als een autowasstraat, alleen duurt het vaak wel iets langer. Net als bij een autowasstraat is het een soort roll-over en gaat het dus geheel automatisch. Een caravan wasstraat is echter wel wat groter dan een autowasstraat, zodat de caravan hierin past. De breedte en hoogte van de wasstraat liggen meestal tussen de 2,5 en 3,5 meter. Dit verschilt per wasstraat.

Een ander verschil met een autowasstraat zijn de borstels en de zeep die worden gebruikt bij het wassen van je caravan. Dit zijn speciale borstels en zeep die ervoor zorgen dat je caravan niet beschadigd raakt. Aangezien een caravan van ander materiaal is gemaakt dan een auto en andere onderdelen bevat, zijn de borstels en zeep die gebruikt worden voor het wassen van een caravan verschillend.

Het programma

Net als bij een autowasstraat bestaat het programma van een caravan wasstraat uit verschillende stappen. Meestal wordt de caravan eerst schoongespoten, vervolgens wordt de zeep aangebracht, daarna wordt het schoon geborsteld en wordt er hete was aangebracht. Als laatste wordt de caravan helemaal schoongespoten. Het wassen van een caravan duurt vaak tussen de 25 en 50 minuten (dit verschilt per caravan wasstraat).