Alternatieve manieren van vervoer

Heb je lange tijd een eigen auto gekocht maar heb je deze onlangs verkocht? Veel Nederlanders doen de auto de deur uit, simpelweg omdat deze teveel geld kost. Ook kan het zijn dat je de auto verkoopt omdat je een steentje bij wil dragen aan het milieu. Wat de motivatie ook is, het is goed om te kijken naar alternatieve manieren van vervoer. Hoe kun je toch van a naar b komen? 

  1. Een deelauto 

Ken je het concept van de deelauto? Bij dit concept worden er meerdere auto’s in meerdere buurten geplaatst. Na jezelf aangemeld te hebben, kun je de auto openen met behulp van een app. Je betaalt hierbij alleen voor het daadwerkelijke gebruik van de auto. Je hebt niets te maken met kosten voor de verzekering, wegenbelasting of kosten voor de afschrijving van de auto. Doordat meerdere mensen gebruik maken van de deelauto, hoeven particulieren zelf geen eigen auto aan te schaffen. Een deelauto is daarom niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar levert ook een positief steentje bij aan het milieu. 

  1. Het openbaar vervoer 

Het openbaar vervoer staat altijd tot je beschikking. Of je nu voor de trein, tram of bus kiest. Wanneer meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer, hoeven er minder auto’s de weg op. Dat is natuurlijk gunstig voor het milieu. Met een OV-chipkaart (met daarop voldoende saldo) ervaar je vrijheid. Ook fijn: je hoeft zelf niet op te letten op het verkeer tijdens de rit. Dat geeft je tijd om bijvoorbeeld even aan het werk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *