Alles wat je moet weten als je een auto gaat kopen

Voordat jij daadwerkelijk een stuk in je nieuwe auto rijdt, heb je al een groot aantal stappen doorlopen. Je moet onder andere weten welke merken en eventuele modellen jou aanspreken, maar ook moet je het aanbod goed in de gaten houden. Voor de meeste mensen klinkt dit allemaal erg logisch, maar er zijn ook nog een aantal stappen die genomen moeten worden om de aankoop van jouw nieuwe auto succesvol te laten verlopen. In dit artikel lees je daarom ook alles wat je moet weten voordat je een auto gaat aanschaffen!

Oriëntatie 

Het is allereerst van belang om je goed te oriënteren als je een auto gaat kopen. In deze gevallen ga je vooral kijken naar bepaalde merken, modellen of bijvoorbeeld de prijs. De prijs van een auto kan bijvoorbeeld extreem aantrekkelijk zijn, maar misschien valt de kwaliteit van de auto wel enorm tegen. Het is dus echt belangrijk om duidelijk op een rijtje te hebben staan welke merken, modellen en welke prijscategorie jou aanspreekt of aanspreken.

Kosten op een rij

Als jij ongeveer weet welk merk en welk model jou aanspreekt, is het van belang om alle kosten even op een rijtje te zetten. Denk hierbij niet alleen aan de kosten van de aanschaf, maar ook aan zaken als belasting, verzekering en afschrijving. Als jij voor een reparatie ineens naar een autogarage in Emmen moet, zijn dit toch kosten die erg kunnen oplopen. Hiernaast kan de aanschafprijs relatief laag liggen, maar in deze gevallen kan de verzekering of belasting juist enorm tegenvallen. Met name bij grote, zware auto’s is dit het geval. 

Proefrit

Wanneer je zeker weet dat een bepaalde auto jou gewoon aanspreekt, is het van belang om een proefrit te maken. Je kunt zo lang kijken onder een motorkap als je wil, maar als jij niet weet hoe een auto het daadwerkelijk op de weg doet, weet je ook niet zeker of dit wel de auto voor jou is. Vraag bij zowel tweedehands -als nieuwe auto’s altijd om een proefrit. Test de auto uitvoerig. Geef eens wat meer gas of rem wat abrupter. Niets is zo belangrijk als het daadwerkelijk rijden in de auto. 

Aankoop

Als de bovenstaande stappen allemaal doorlopen zijn en jij zeker weet dat dit de auto voor jou is dan kun je overgaan op de aankoop. In veel gevallen bestaat er nog een mogelijkheid om het een en ander te onderhandelen over de prijs van een auto. Maak daadwerkelijk gebruik van deze mogelijkheid! Als je bovenstaande stappen hanteert rijd jij snel in jouw nieuwe auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *