kosten motor

Alle kosten die komen kijken bij motor rijden

Wanneer je van plan bent om te beginnen met motorrijden is het handig om alle kosten goed op een rijtje te hebben. Het is namelijk echt niet alleen het aanschaffen van je motor. Er zijn veel verschillende aspecten die geld kosten bij motor rijden. Wat voor kosten zijn dat allemaal en aan welk bedrag moet je denken? In deze blog leggen wij het je uit!

Halen van je rijbewijs

De allereerste kosten voor het motorrijbewijs zijn natuurlijk de kosten voor het rijbewijs. De kosten voor je motorrijbewijs kunnen erg verschillen. De een haalt het met een goedkoop pakket terwijl de ander een wat duurder pakket nodig heeft. Voordat je een pakket aanschaft is het vergelijken van rijscholen een goed plan. Heb je ervaring met het besturen van voertuigen? Kies dan een pakket met wat minder lessen en andersom. Het halen van je motorrijbewijs ligt gemiddeld tussen de 1000 en 1800 euro. 

Verzekeren

Naast het halen van je rijbewijs zal je ook nog een verzekering moeten aanschaffen. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op. Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering aan te schaffen. Op zoek naar een goedkope motorverzekering? Of wil je je motor scooter verzekeren? Neem eens een kijkje bij Direct Motor Verzekeren

De motor zelf

De grootste uitgaven bij motorrijden zal het kopen van de motor zijn. De kosten van een nieuwe motor liggen meestal tussen de 5000 en 30000 euro. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor motor je koopt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een tweedehands motor te kopen om geld te besparen.

Overige kosten

Naast bovengenoemde kosten zijn er nog een aantal kostenposten. Denk hierbij aan motorkleding, belasting, je motorhelm en brandstof. Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt kom je ongeveer rond de 7000 euro uit. Dit kan hoger of lager uitpakken door je persoonlijke voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *