5 redenen waarom uw autoramen blinderen toegevoegde waarde heeft

Wilt u uw autoramen blinderen, dan heeft u misschien al nagedacht over de voor- en nadelen. U weet dat er bepaalde regels zijn waaraan u zich moet houden, met name voor de voorruit en de zijruiten aan de voorkant van de auto. U bent zich mogelijk ook bewust van het uitzicht dat u verliest, dat de politie u vaker aan kan houden om de lichtdoorlatendheid van uw ramen te testen en dat slecht aangebracht folie snel gaat pellen. Deze nadelen klinken lastig, maar daar staan een groot aantal voordelen tegenover. We zetten er hier vijf voor u op een rij.

  1. Autoramen blinderen bespaart geld

In auto’s met geblindeerde ramen wordt het minder snel warm. Dit geldt voor als u op de snelweg rijdt, maar ook als u in de zon geparkeerd staat. Het voordeel is dan niet alleen het verbeterde comfort, maar ook dat u de airconditioner minder gebruikt. Daardoor verbruikt u minder benzine en dat levert u een besparing op. Autoramen blinderen is dus comfortabel zowel als voordelig.

  1. Minder last van de felle zon

Laat uw autoramen blinderen en u heeft minder last van de felle zon die naar binnen schijnt. Volgens de wet moet de lichtdoorlatendheid van de voorruit 75 procent blijven en bij de zijruiten aan de voorkant 70 procent, maar u blokkeert toch 25 procent van het invallende licht. Op de achterruiten is dit zelfs nog meer. Op die manier heeft u als bestuurder minder last van uw ogen, maar ook uw passagiers zitten beschermd. Dat is fijn als u met kinderen of een baby op de achterbank rijdt.

  1. Autoramen blinderen geeft meer privacy

Met geblindeerde achterruiten geeft u de passagiers op de achterbank meer privacy. Ze kunnen daar ongestoord borstvoeden, een dutje doen, omkleden of een baby verschonen. Staat u in de file, dan heeft u minder inkijk, wat natuurlijk ook een voordeel is. Laat uw autoramen blinderen en u creëert een rustige en beschutte plek in uw auto.

U heeft een uitgebreide keuze

U zal zien dat er een ruime keuze wordt aangeboden als u uw autoramen laat blinderen. U bepaalt zelf hoeveel licht u wilt doorlaten en welke tint folie u wilt gebruiken. Een goede specialist laat u deze tinten en lichtdoorlatendheid eerst testen door u een proefrit aan te bieden. U kunt dan zelf bepalen hoe de geblindeerde (achter)ramen u als bestuurder belemmeren of juist helpen. 

Een goede folie gaat langer mee

Een laatste voordeel van autoramen blinderen is dat een goede folie die professioneel is aangebracht zeker 10 jaar mee kan gaan. U hoeft deze procedure dus niet snel te herhalen. Kies daarom een vakkundige specialist uit, betaal iets meer voor een kwalitatief materiaal en zorg ervoor dat u een goede garantieregeling krijgt. Zorg er ook voor dat u zeker weet dat deze specialist zich aan de wettelijke regels houdt en het autoramen blinderen correct uitvoert. Als de politie u dan aanhoudt en uw lichtdoorlatendheid test, dan mag u ook snel weer doorrijden. Op die manier heeft u ongetwijfeld veel plezier van uw geblindeerde ramen.