4 tips voor een voordelige motorverzekering

  • door

Om met een goed gevoel de weg op te gaan met jouw schitterende motor, dien je eerst de juiste motorverzekering af te sluiten. Je doet er verstandig aan om niet zomaar de eerste de beste motorverzekering af te sluiten. Tijd nemen om verschillende soorten motorverzekeringen te vergelijken raden wij ten zeerste aan en online kun je jouw motorverzekering berekenen. In dit artikel delen we me jou een aantal tips om geld te besparen op jouw motorverzekering.

Houd je kilometerstand bij

Hoeveel kilometer ben je van plan om de komende 12 maanden op jouw motor te gaan rijden? Het is moeilijk te raden. Je weet niet wat je prioriteiten en toewijding zullen zijn. Als zodanig schat je waarschijnlijk het aantal kilometers voor jouw algemene verplichtingen – reizen naar jouw werk, familie bezoeken, jaarlijkse vakantie – en vervolgens een beetje bovenop toevoegen 'voor het geval dat'. Dat is ook goed, maar het weerspiegelt mogelijk niet de realiteit en het kan betekenen dat je een hogere premie betaalt dan daadwerkelijk nodig is.

Begin in plaats daarvan jouw kilometerstand nauwkeurig bij te houden. Maak aan het begin van jouw polis een notitie of foto van de kilometerstand op jouw motor en bekijk deze elke maand. Als je inschatting dan niet klopt met het daadwerkelijk gereden aantal kilometers, dan laat je dat je verzekeraar weten. Mogelijk kan deze vanaf dat moment jouw premie verlagen. Zelfs als dat niet het geval is, kun je de informatie die je hebt verzameld zeker gebruiken de volgende keer dat je jouw polis verlengt. Vergeet echter niet dat je tussen april en september waarschijnlijk meer zult rijden dan tussen oktober en maart, dus houd daar ook rekening mee.

Verbeter je rijvaardigheid

Jouw verzekeringsmaatschappij wil weten dat je veilig rijdt. Eén snelheidsboete kan jouw premie met ongeveer 10% verhogen, maar twee kunnen je tot 25% meer kosten. Als je ervan overtuigd bent onverzekerd te rijden, kan dit jouw premie met 50% verhogen. Aan de andere kant, als je aan jouw verzekeraar kunt bewijzen dat je een ervaren en verstandige motorrijder bent, kan dit leiden tot een lagere premie. Een geweldige manier om dit te laten zien, is door een door verzekeraars goedgekeurde geavanceerde rijles te volgen. De kosten van de motorcursus lijken misschien hoog, maar beschouw het als een investering – je bespaart de komende jaren op verzekeringspremies. Je bespaart waarschijnlijk ook op jouw brandstofverbruik.

Betaal jaarlijks

Het betalen van uw verzekering in maandelijkse termijnen kan lijken alsof je geld bespaart, omdat je gewend bent aan maandelijks. Als je werkt, word je waarschijnlijk maandelijks betaald en worden andere uitgaven, zoals telefoonrekeningen, meestal ook elke maand betaald. Maar als je het vaste bedrag bij elkaar kunt krijgen, kan jaarlijks betalen jou bij veel verzekeraars geld besparen.