scootmobiel

4 tips voor aanschaf tweedehands scootmobiel

Een scootmobiel is een vrij grote investering. Eén die niet iedere Nederlander zomaar kan aftikken. Hoe graag hij of zij dat ook zou willen. Om die reden zoeken veel mensen hun heil in een tweedehands scootmobiel. Dit is echter niet zonder risico. Om je in jouw zoektocht te ondersteunen hebben wij hieronder een aantal tips opgesteld. Zo voorkomen wij dat je voor teleurstellingen komt te staan.

Tip 1: Bepaal de eisen

Iedere situatie is anders. Het is daarom belangrijk om van tevoren te bepalen aan welke eisen jouw toekomstige scootmobiel moet voldoen. Gebruik je dit hulpmiddel voor kleine of toch grote afstanden? Hoe flexibel ben je nog bij het uitstappen. Moet het apparaat makkelijk in de auto passen? Deze wensen hebben natuurlijk een immens grote invloed op het model dat je kunt en wilt kopen.

Tip 2: Bepaal het budget

Je kunt nog zoveel willen, maar als het budget ontoereikend is kun je weinig doen. Om te voorkomen dat je verliefd wordt op een te duur model, is het verstandig om van te voren een budget vast te stellen. Hierdoor ben je in staat om vroegtijdig een flink aantal exemplaren van de lijst af te strepen. Vraag jezelf ook af of al die extra opties ook echt iets toevoegen aan jouw levensgenot.

Tip 3: Let op het bouwjaar

Een scootmobiel is net zoals een auto. Hoe ouder het model is, hoe meer kilometers erin gereden zijn. Het is daarom belangrijk dat je de leeftijd mee laat wegen in de beslissing. De kans op versleten onderdelen neemt namelijk toe. Dit kan natuurlijk meevallen. Immers, de ene gebruiker kan er dagelijks de stad mee ingaan, terwijl de ander hem standaard in de schuur heeft staan. Vraag daarom altijd naar de gebruiksgeschiedenis.

Tip 4: Loop referenties na

Een tweedehands scootmobiel koop je lang niet altijd bij de laatste gebruiker. Vaker zul je met tussenhandelaren te maken krijgen. Voordat je met hen in zee gaat, doe je er verstandig aan om hun referenties na te gaan. Bekijk of eerdere klanten tevreden zijn met hun diensten en materiaal. Zo voorkom je dat je zaken doet met iemand die enkel en alleen uit is op het grote geld.